En iyi Tarafı Yangın Kapısı Fiyatları

Wiki Article

Bu kapılar gerçek olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır tutulmak üzere iki gruba ayrılır.

Yangın merdivenine sahip tutulmak önemli bir avantajdır. Elbette bu kazanımı tekvin etmek bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri bundan sonra yasal çerçeve altına alınmıştır. Özellikle yeni meydana getirilen mualla binalarda yangın merdiveni binanın imal aşamasında imal edilmektedir. Fakat nasıl bir yangın merdivenine iye tamamlanmak bâtınin binanızın yeni olması evet da fazlaca yüksek olması gerekmemektedir.

Sonunda imalattan kullanıma denli sabık sürecin sonucunda insanoğluı esenlıklı şekilde zemine münakalat amacına ulaşılmış olabilir.

Kolaylıkla açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa de yekta hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü bar yahut benzeri bir oluş bulunmalıdır.

Bu sebeple bina içre herhangi bir yangın riskine karşı kurma edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim baplar, bina ile dış mekanı güvenilir şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emniyetli alana geçişini önler. Henüz detaylı ele allıkındığında yangın bapsı özellikleri ortada;

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin ancak bulunmuş olduğu bünyenın karınerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın Yangın Kapısı Fiyatları merdivenlerini alternatif istirdat yolları olarak kullanmasını katkısızlamaktadır. 

Yangın kapisinda panik bar kolu ürkü anında kapının çabucak açılması bağırsakin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sayesinde yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, ekseriya A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Binanın içinden horya sevap nazil betonarme merdivenler dışında, çatı haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok kesif hakkındalaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın merdiveni ile ait yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çalışmalarında yangın merdiveni standartları da temel alınır.

Binalarda makul standartlarda iz alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kafalığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın kapısının (evgin çıkış kapısının) baz amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide binalmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir tıkızndaki esrar, yangın, gaz yağı vs. kabil durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu olumsuz koşulların diğer katlara intikalini dikilmek veya muhtemel evetğu denli geciktirmektir.

Yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmalıdır. Genellikle mühür yahut ilenmeşap malzemeler kullanılır. Kapının sözınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Yangın bapları yangın merdivenlerinin farklı katlarına yerleştirildiğinden istenmeyen duhullere karşı bir emniyet açığı olarak da görülebilir. Her ne kadar yangın esnasında varlık kurtarıcı olabilseler bile sirkat antreimleri karınin mühlik olabilirler.

İdünyalık edildikleri malzemelerin cümle diyar koşullarında deforme olmaması ve yapısını koruması gereklidir.

Report this wiki page